Wat is jouw motivatie?

 

Samen praten over voeding, jouw voeding, kan verschillende redenen, uitgangspunten en motivaties hebben: gezondheid, kracht en vitaliteit, sportprestaties, zelfvertrouwen, medisch advies... . Nadenken over een gezonde en gevarieerde voeding heeft voor jou zeker en vast een eigen persoonlijke 'voedingsbodem'.

 

Voeding is enorm persoonlijk en zeker niet louter functioneel. Genieten van lekker eten, het sociale aspect van een aangename (gezins)maaltijd, gezellig samenzijn met vrienden vergezeld van een hapje en drankje..., het hoort er immers allemaal bij. Maar een evenwicht zoeken tussen het functionele ('eten om te leven'), en de genotswaarde ('eten om te genieten') is zeker niet altijd vanzelfsprekend. Een goed gesprek en een heldere blik kunnen nuttig, en soms zelfs nodig zijn.

 

 

 

 

 

 

 

Redenen voor een bezoek

 

Of je nu wil werken aan je gezondheid, een gezonder gewicht (bijkomen of afvallen), wil nagaan of je voeding wel in balans is voor jou of een medisch advies gaat opvolgen, er zijn redenen te over om een afspraak te maken.

 

- gezonde voeding voor alle leeftijden

- verhoogde behoeften zoals zwangerschap en borstvoeding

- verbeteren van sportprestaties

- gezond gewicht: bijgekomen of gewicht verliezen op een natuurlijke manier

- energietekort, vermoeidheid of futloosheid

- een verstoorde relatie met voeding waarbij voeding niet je vriend maar je vijand is: emo-eten, eetstoornissen

- maag- en darmklachten zoals relfux, constipatie, diarree, opgeblazen buik, prikkelbare darmen, Low Fodmap enz.

- chronische ontstekingen zoals ziekte Van Crohn

- ondersteunende voeding bij vermoeidheid zoals CVS en fibromyalgie

- aangepaste voedingsstijl zoals vegtarisme en veganisme

- hoge bloeddruk, hoge cholesterol, diabetes mellitus

- allergie en intolerantie bv. ei, koemelk, noten, pinda, lactose, gluten, tarwe, histamine enz

- ....

 

Op dagelijkse basis is je voeding een belangrijke schakel. Soms onderschatten we de invloed op andere zaken in ons leven.

 

 

 

Verloop van de consultaties

 

Traject energie en gezondheid

 

Als het over je gezondheid, een fit lichaam en energieniveau gaat, gaat het ook vaak over gewoontes. Nieuwe gewoontes opbouwen, en oude gewoontes veranderen.
Dit vraagt tijd, daarom werk ik graag in een traject. Dit wil zeggen dat we alvast 5 startsessies voorzien, gedurende de eerste 9-12 weken. Hiermee maak je alvast een sterke opstart.

Aansluitend volgen er controles (max. 20 min/controle), volgens jouw behoeften qua frequentie en tijd. 

 

Traject: opstartgesprek (60 min) + 4 basissessies (30 min)  = traject van 9-12 weken
--> opgevolgd door controles
Prijs: 135 euro


 

Het opstartgesprek duurt ongeveer een uur en is bedoeld om je vraag en verwachtingen te bespreken, gegevens te verzamelen en je huidige voedings- en leefpatroon in kaart te brengen. Deze startinfo wordt gebruikt om eerste (voedings)afspraken te maken. Na dit gesprek kan je concreet aan de slag. Je krijgt tips en tricks meer naar huis om te beginnen en je start met het bijhouden van een eetdagboekje.

 

Indien je beschikt over recente bloedcontroles of andere gegeves van huisarts (of andere specialisten), dan mag je deze meebrengen tijdens dit gesprek.

 

Daarna volgen er 4 opvolggesprekken van 30 min. Deze worden elke 2-3 weken ingepland.
Ze zijn bedoeld om de eerste (voedings)afspraken te evalueren, bij te sturen en eventueel nieuwe te maken.
Daarnaast is er tijd voor vragen rond producten, verpakkingen, recepten, moeilijke situaties... en het eetdagboekje wordt overlopen.
Tijdens deze gesprekken worden ook enkele thema’s besproken zoals organisatie en planning, beweging en sport en verpakkingen.

 

Na het opstarttraject worden er controles ingepland (max 20 min). Deze plan je in naar wens. Ze vormen de spreekwoordelijke stok achter de deur, motivatie, bijsturing, zelfevaluatie,... . Gewoontes veranderen vraagt best veel tijd en herhaling. Daarom is regelmatige feedback de best werkende manier!

 

Onze gesprekken zijn op geen enkele manier als een evaluatie bedoeld! Geen verwachting naar een 10/10 score dus, maar wel tijd nemen om aan te geven hoe het met jou gaat en waar je nog zoekende bent.

 

(zie tarieven voor meer info).

 

 

Andere indicaties

In geval van andere indicaties, waaronder eetproblematieken en intoleranties, verschillen de gespreksduren.

Het opstartgesprek is ook hier bedoeld als kennismaking, gegevensverzameling, klachtenbespreking en voor het maken van de eerste startafspraken.

 

Allergie en intolerantie
startgesprek – 1u20min
opvolgingen – 30 min – elke 3-4 weken

 

Eetproblematieken
startgespek – 60 min
opvolgingen – 4X40 min – 30 min – wekelijks of elke 2 weken

 


 

Een consultatie vindt enkel plaats na afspraak. Hiervoor kan je telefonisch of per email contact met mij opnemen. (Contact)

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn verdiepingsvelden

 

Voedselintoleranties


Een gezonde voeding is niet voor iedereen hetzelfde. Wat voor de ene perfect is, geeft bij de andere soms klachten. Zo kunnen die sappige aardbeien, een boterham of je favoriete kruidenmengeling misschien ongemerkt wel lastige bijwerkingen hebben (maagdarmklachten, huidklachten, neus/keelklachten, slaapmoeilijkheden enz). Sommige overgevoeligheden kunnen bepaald worden met een bloedtest (een allergie), maar zeker niet allemaal. 
Rond dit thema schoolde/school ik me extra bij.

 

 

Emo-eten


Eten door stress, verveling, verdriet, pure drang... iedereen maakt het wel eens mee, maar de ener al wat vaker dan de andere. Als het bij die ene keer blijft, geen enkel probleem. Als het herhaaldelijk voorkomt, kan dit heel beheersend zijn (het bepaalt je gewicht, je gevoel, je zelfvertrouwen, je gevoel bij eten enz). Het is daarom in de eerste plaats belangrijk om een gezonde relatie met voeding op te bouwen en op een goede manier met gevoelens om te leren gaan. 
Ook in de thema verdiepte ik me verder.
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatieOK!